Så köper du en Skateboard

Att köpa rätt skateboard behöver inte vara allt för svårt så vi tänkte att du skulle få en översiktlig guide så att du enkelt kan klicka hem en egen bräda hos oss eller varför inte ett helt komplett kit. Använd dig gärna av vår paketbyggare som presenteras när du klickar dig in på varje bräda i vårt sortiment.

En kort köpguide - Har du tänkt köpa en komplett så kan du använda dig av vår paketbyggare som visas under brädan 

 • Bräda: Börja med att välja bräda - En grundtanke är att mindre brädor 7.75 - 8.25 gör det lättare att göra mer tekniska trick, medan bredare brädor 8.375 - Uppåt ger bättre stabilitet och är bättre för dig som skejtar böj/ramp. Men detta är väldigt individuellt och bara en generell beskrivning. 
 • Truckar: När du valt bräda så matchar du storleken på truckarna för den brädan du har valt.
  På alla våra brädor står det i produktbeskrivningen vilken rekommenderad storlek på truck du borde ha för den storleken på bräda som du valt.

  Använder du vår paketbyggare så klicka på "truckbilden" och byt till rätt storlek för din bräda.
 • Hjul: Hjul mäts i hårdhet (duro) och storlek (mm) Välj hjul efter vad du vill åka, kommer du mestadels åka omkring på asfalt så väljer du större mjukare hjul ca 56 - 60mm och 78-86 duro. Och kommer du skejta mestadels park så väljer du något mindre hjul ca 52mm - 55mm och lite hårdare hjul: 97 - 101duro. Tänk på att om du köper hjul från 58mm så behöver du köpa till en riserpad (distans) så att hjulen inte tar emot skaten. 

  Använder du vår paketbyggare så klicka på "hjulbilden" och byt till rätt storlek för det du vill åka
 • Kullager: Kullager har oftast en enkel jämförelse - Dyrare rullar oftast bättre och är hållbarare. Visst man kan prata abec men den jämförelsen blir inte riktigt bra som måttstock. Men alla våra kullager rullar riktigt bra, men vill du vara säker att dina hjul rullar bra länge så lägger du en liten krona till.

  Använder du vår paketbyggare så klicka på "kullagersbilden" och byt till dom du tror kommer passa dig bäst
 • Skruvar: Det sista i din utrustning för att hålla allt på plats, om du har köpt till riserpad för större hjul så behöver du ha skruvar som är 1-1/4" inch minst. 
 • Griptape ingår alltid när du köper bräda av oss. / Vill du att vi grippar eller monterar din skate skriv då detta i kommentarerna i din beställning.