Rätt utrustning är nyckeln till en roligare dag på fjället. Men rätt utrustning är olika baserat på vem du är och hur du vill åka. Speciellt när det kommer till hårdvara!

Nivå

Börja med att tänka över din egen nivå, dyrare bindningar är oftast betydligt mer avancerade än vad billigare bindningar är och har oftast en tendens att vara mycket styvare. Behöver du inte ha en mer avancerad bindning, så finns nästan aldrig någon anledning att köpa det dyraste på marknaden, risken är att du blir väldigt besviken på dina för styva bindningar om du nu råkade gå i träsket och tro att det dyraste är det bästa för i alla lägen.

Känsla

Din andra tanke behöver vara att bestämma dig för vilken känsla du är ute efter. Känslan kommer dock gå lite hand i hand med vilka boots du köpte, har du köpt superstyva boots så är risken att du inte får den där mjuka och flexiga känslan som du var ute efter i dina mjuka bindningar. Så försök att tänka på helheten när du väljer utrustning. Självklart kan man nå en form av medium nivå genom att mixa, men oftast är det bra att ta reda på vilken känsla man vill ha i sin åkning och läsa på under flex-skalorna innan man börjar köpa nya prylar.

Vill du ha en surfig upplevelse med mjukt flex och möjligheten att tweaka ut varenda grab, då skulle vi rekommendera mjuka bindningar som ger dig just den möjligheten att vara lös och ledig i backen.

Flex 1-4 är mjuka, 5-6 medelstyva (allround), 7-10 styva!

Vill du däremot ha maximal respons och möjlighet att verkligen trycka på när du åker nerför fjället och känna att du får hjälp när du ska landa stora hopp, då skulle vi rekommendera motsatsen och gå på styva bindningar.  (7 - 10) 

Passar bindningen på min bräda?

Viktigt att tänka på är att olika varumärken har olika hålsättning.  Så kika därför att dina nya bindningarna kommer passa med den brädan du har. 

Med Burtons Channel system så kan du behöva köpa till en disk som gör att dina bindningar funkar för detta. (står oftast beskrivet om det passar till est/channel)

Samma gäller Burtons 3D hålsystem. (Var noga med att kolla så dina nya bindningar är kompatibla med detta.